Det fleksible arbejdsmarked i Danmark

Flexible consultant getting on the train

Det fleksible arbejdsmarked, hvad er det? I “Gamle” dage sagde de kloge hoveder at man burde skifte job hver tredje til sjette år.

Det var normen hvis man ville holde sig skarp og ikke blive rutinernes mester. Dagens Danmark har dog i mellemtiden forandret sig til at være et langt mere fleksibelt arbejdsmarked og er stadig under forandring.

At være rutinernes mester kan sikkert også have sine fordele indenfor visse erhverv, men i et så fleksibelt arbejdsmarkeds som det danske, hvor der er stort efterspørgsel efter IT-konsulenter, R&D udviklere, Marketing konsulenter mv. er det ikke nok at “hvile på lauerbærrene”

– Hvis man ikke følger med udviklingen og fornyer sig igennem kurser, certificeringer og andre dygtiggørende tiltag, så kan man risikere at falde agterud når man skal finpudse sit CV og søger næste projekt.

Hvad betyder det fleksible arbejdsmarked for mig?

Hvad det betyder er op til den enkelte konsulent, men det giver dig en enestående mulighed for at få en grad af frihed og fleksibilitet som regulære fultidsansatte ikke har og aldrig vil få, uanset om de har flex-tid med afspadseringsordninger eller andre tiltag.

At arbejdsmarkedet er fleksibelt kan betyde at du som freelancer kan få friheden til at hente dine børn i daginstitution hver dag, eller at du har tid til at udvikle din karriere og få dine spidskompetencer i spil, lige præcis i den retning som du altid har drømt om.

– Uanset hvilken retning du vælger, kan du få den work-life balance som du selv ønsker.

Men for at være selvstændig, skal du være, ja… lige netop det, selvstændig, men også professionel og tage ansvar for at benytte den frihed du får, du skal kunne arbejde effektivt når du har “arbejdstid”, eller vil du ofte ikke lykkedes i det lange løb.

fleksibel, konsulent, bænk, arbejd

Tættere på fuld kontrol over dit liv

Og med det fleksible arbejdsmarked vi allerede har i dag, kan du starte med at få fuldstændig kontrol over dit arbejdsliv. Ingen anden kan bestemme hvilken slags opgaver du tager eller hvem din næste arbejdsgiver bliver, end dig selv.

Graden af din frihed afhænger naturligvis meget af hvilken opgaver du som freelancer arbejder med,  som freelancer med speciale i elektromekanik, projektledelse mv., kan der være varierende behov for at du er fysisk til stede på arbejdspladsen og løser deres opgave, da det ikke kan gøres fra andre steder eller på andre måder, men du opnår en stor indflydelse på planlægningen heraf.

Livet som selvstændig konsulent er dog ikke altid en dans på roser. Man kan ikke forvente at man kan “vælge og vrage” mellem de gode jobs, sommetider kan det være nødvendigt at tage et job som ikke nødvendigvis ligger indenfor dine spidskompetencer, men derfor kan du stadig blive udfordret på din faglighed og få nye erfaringer med fra opgaven.

Hvordan klarer man de mange skift af arbejdsgivere?

Det er ingen hemmelighed at man ofte bliver betragtet som lidt af en “nørd” når man kommer ind i en veletableret virksomhed som konsulent. I realiteten er alle der nyder at dykke ned i emner og specialisere sig nørder, nørder der har fundet et fokus-område og blevet ved med at dygttiggøre sig indtil de var blandt de bedste i branchen. Det er dem vi hos PITEQ leder efter. Opret dig som konsulent her

At skifte arbejdsgiver ofte, er dog på det fleksible arbejdsmarked blevet mere en norm end at sidde i den samme stilling tre til seks år. Mange eksperter har ytret sig og påstået at det er nutidens “Zapper-kultur” der er skyld i et manglende fokus og at mange, bare helt generelt keder sig med rutineprægede opgaver. Det vi hører er, at man har valgt livet som freelance konsulent, fordi at man kan få nye opgaver der udfordrer dem fagligt og samtidig motiverer dem til at yde lidt ekstra.

Som freelance konsulent handler det ofte om selvrealisering

At følge sine drømme er yderst tilfredsstillende og som freelance konsulent, er det lige nøjagtig det du har muligheden for at gøre. Du får ansvaret for din økonomi og det kræver et hvis “leap of faith” at tro på at det skal lykkes at bortsige sin fasteindtægt og satse på det næste projekt og det næste. Livet som selvstændig kan være hårdt, men det er belønnende på flere måder når det lykkes.

At have fordybet sig i noget, så meget at man bliver ekspert er ekstra tilfredsstillende, at man så også kan arbejde som sin egen chef og prioritere sine tid og opgaver, betyder meget, men husk kunden er også en chef og der kræves en professionel leverance, men når man arbejder med sit speciale hvor man excellere, bliver man ofte tilfreds og det gør kunden også.

Følg dine drømme, bliv Freelance konsulent hos PITEQ

Hjem » Det fleksible arbejdsmarked i Danmark